Què fem? / Àmbit Educatiu / Operació Aiguabarreig

Al llarg de set cursos, la idea inicial oferta a les unitats de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya d’anar a conèixer l’Aiguabarreig del Cinca a la Franja de Ponent com a realitat valuosa i diversa de Catalunya, i implicar-s’hi, s’ha anat consolidant com un projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS).

En aquest temps hem aprés que la coordinació d’un projecte com aquest requereix un treball en equip, el qual permet una dedicació no intensiva i proporciona una gratificant satisfacció.

Per raó natural i per motius personals dels membres iniciadors de l’equip coordinador, ara és l’hora de renovar l’equip i el projecte.

Tot el “know-how” adquirit durant el projecte resta a disposició de la FJS i de MEG, i de les persones que vulguin formar part d’un nou equip coordinador dedicat a dinamitzar un nou projecte d’Aprenentatge i Servei, sigui el de la “Operació Aiguabarreig” renovat, o bé un de nou. Dues de les persones incorporades més recentment al projecte estarien disposades a col·laborar en aquesta nova etapa.

Apunta’t a formar part de l’equip dinamitzador!

El projecte Aiguabarreig té els ingredients i la força per a ser traslladat a altres àmbits i realitats.

Elements i actors d’aquest projecte:

 • l’escenari. Un lloc poc conegut que té una notable riquesa medioambiental. I és alhora una realitat cultural diferent del nostre país.
 • les institucions del lloc. L’Estació Biològica de l’Aiguabarreig. L’Escola de Natura. La Institució Cultural de la Franja de Ponent.
 • les persones que ho dinamitzen. En Guillem Chacon i els seus col·laboradors (Joan Carles Fernández, Aurora Fontoba, Carles Chameni, Olívia, etc.)
 • els ajuntaments de Serós, Massalcoreig i la Granja d’Escarp amb la implicació personal dels seus alcaldes.
 • el contacte proper i continuat amb aquells pobles. El casal de joves, el bar de poble, la casa i la fonda allotjament dels coordinadors i del xofer, etc.
 • els nois i noies de les unitats de R/NG i de P/C i els respectius equips de caps.
 • l’equip coordinador. El nucli de persones que vertebra el projecte.

 

 • Activitats de descoberta (Aprenentatge). Un lloc. Unes tècniques. Anellatge d’ocells. Construcció de caixes-niu. Tècniques de natura. Etc.
 • Activitats de cooperació (Servei) Col·locació de les caixes-niu. Construcció i manteniment d’un jardí de papallones. Construcció d’una passera. Etc.
 • Activitats per fomentar l’obertura (Complicitat) El Camp és compartit per dues unitats de la mateixa edat i d’Agrupaments diferents. Activitats lúdiques, culturals i d’expressió compartides. Cants i danses.
 • Aiguabarreig

 

13 i 14 de març 2010: R/NG dels AEiG Josep Masclans de Vallbona d’Anoia i del Jaume Caresmar-MªAntònia Salvà d’Igualada i els R/NG dels AEiGCompte Jofre de Torelló i Arrels de Manlleu han participat dels camps

17 i 18 d’abril: L’escoltisme d’Osona a l’Aiguabarreig: Els R/NG dels Agrupaments Compte Jofre i Verge de Rocaprevera de Torelló i Arrels de Manlleu han viscut també la seva aventura dintre de l’Operació Aiguabarreig.

Apunta’t a formar part de l’equip dinamitzador!

Fotografies dels diferents camps de treball d'Aiguabarreig

Fes una donació: Fes una donació