Notícies i Recursos

Els Truc dels agrupaments Cardenal Lluch i Antoni Gaudí són guardonats amb el 30è premi Jaume Ciurana

Els joves han estat premiats pel projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem Manresa”.

El dijous 15 de desembRepresentats de "Transformem Manresa" Agrupaments Antoni Gaudí i Cardenal Lluch re es va dur a terme el lliurament de premis de Civisme i Valors del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Els Truc (joves de més de 17 anys) dels agrupaments escoltes i guies Antoni Gaudí i Cardenal Lluch van ser premiats pel projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem Manresa”, desenvolupat al llarg del curs passat. La tasca d’aquests joves ha estat guardonada amb el 1r premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil en la modalitat a favor de les persones.

Bones Festes i un Feliç 2017

Aquest Nadal els personatges de la Jamborinada ens comparteixen els seus propòsits pel 2017!

I tu, quins #propòsitsescoltes et planteges?

400 persones reben la Llum de la Pau recordant la crisi de les persones refugiades

Aquest diumenge 11 de desembre es va celebrar l’acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Sant Celoni amb 400 participants.

Llum de la Pau 2016, Sant Celoni

Jamborinada: Amb tu mourem el món!

Serà la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya. Necessitem la teva col.laboració!

Encara no t'has presentat al Premi de Voluntariat?

Premi Voluntariat

Del 12 de novembre al 21 de novembre de 2016, les entitats de voluntariat censades podeu presentar els vostres projectes.  S’hi poden presentar projectes destinats a la innovació social en l'àmbit de l'associacionisme i el voluntariat. Els projectes s’hauran de desenvolupar al llarg de l’any 2017.
Més informació a: www.voluntariat.org

Campaments i Més: infografia del curs 2015-2016

Posem xifres a la feina realitzada des del servei de Campaments i Més durant el curs 2015-2016.

Infografia 2016 -1

Entra en vigor el nou Decret del lleure

Decret_lleure_AEIG_LaClaca

Foto: AEIG LaClaca

Des d'aquest 1 de novembre ja ha entrat en vigor el nou Decret 267/2016 d'activitats d'educació en el lleure a Catalunya que comporta una sèrie de novetats que cal tenir en compte en el desenvolupament de les nostres activitats.

D’on va sortir... L’aparició de Truc

Trucs AEiG Mare de Déu de Núria 2008

Foto: Trucs AEiG Mare de Déu de Núria 2008

Veient l’actual Mètode de Truc, publicat el 2012, no sembla que la quarta branca de MEG hagi tingut un període de gestació de més de quaranta anys que comprèn més d’una generació. Voldria recordar només el començament, quan tot l’escoltisme i el guiatge (separats encara) es varen trobar navegant per la caòtica revolta dels anys seixanta, durant els quals es van produir la cultura hippy, les ideologies d’alliberament sexual, el Vaticà II, el pacifisme, la revolta estudiantil del maig del 68, els corrents antiautoritaris i autogestionaris, la crítica als poders de tot tipus, etc.

Antics Escoltes i Guies

Foto: Acte fundacional, 22 de febrer 1986

Foto: Acte fundacional, 22 de febrer 1986

Text: Jordi Canet i Joan Millán
Fotografies: arxiu

A principis dels anys vuitanta el Moviment estava començant a sortir “d’aquell lent purgatori que va durar tota la dècada dels setanta”. Els responsables generals volien recuperar gent que havia passat per l’escoltisme i el guiatge perquè es trobaven “amb serioses limitacions de persones i recursos per fer front a les noves necessitats”. El programa per al curs 1982/83 contenia l’objectiu d’“iniciar una associació d’antics.

L’AEiG Montpalau de Pineda i la Demarcació del Barcelonès, guardonats als premis Jaume Ciurana

El projecte “Desmarca’t: som servei, fem recapte” i la recuperació de l’Erola d’Hortsavinyà van ser guardonats ahir als Premis de Civisme a l’Actuació Cívica Juvenil 2013. Moltes felicitats a tots!